Hold formen ved lige på rejsen

Planlægger du en rejse i den kommende fremtid? Og er du bekymret for, hvordan du skal være i stand til at holde formen ved lige, mens du er væk? Så drop bekymringerne og læs med her – det behøves nemlig på ingen måde at være svært at kombinere ferieturen med god kost og motion.

Først og fremmest skal det dog påpeges, at du naturligvis også skal give dig selv tid og plads til at nyde din rejse i fulde drag. Du skal således ikke gå på kompromis med alle de gode stunder, som man får ved at dase i hængekøjen eller spise lækre måltider.

Tværtimod gælder det bare om ikke at glemme alt det, som du foretager dig i hverdagen. Bare fordi du er afsted, behøves kostplanen jo ikke lige pludselig at falde fuldkommen fra hinanden. Og det vil med sikkerhed kun give mere rum til afslapning, hvis du eksempelvis går, løber eller cykler en lille tur i ny og næ.

Det handler med andre ord om at finde en balancegang, så du kan nyde en pause fra hverdagens strabadser, men samtidigt ikke sætte en stopper for den fremgang på sundhedsområdet, som kan skabes i hverdagen.

Sådan sikrer du den daglige motion

Når det kommer til at få motioneret på rejsen, har du som sagt et hav af muligheder. Såfremt du ønsker den allermest simple og effektive løsning, kan du imidlertid blot gøre brug af en pedaltræner.

Dette er netop om noget en nem og hurtig måde at få trænet kroppens forskellige muskler og led på, der samtidigt er væsentligt anderledes end mere konventionelle former for motion.

Du kan således sagtens få den fornødne motion, samtidigt med at du nyder tilværelsen i et hyggeligt og afslappende sommerhus. Det gælder bare om at gøre en indsat for at holde formen ved lige.

Ydermere bør det også være klart for dig, at du næppe kommer til at tabe dig, opbygge muskler eller opnå lignende positive fremskridt på ferieturen – når du er på farten, er det derimod udelukkende et spørgsmål om at vedligeholde din form og generelle sundhed.

Så snart du kommer hjem igen og har pakket taskerne ud, kan du begynde at give den en ekstra skalle. De fleste har immervæk så korte ferieperioder i forhold til almindelige hverdagsuger – sørg derfor for også at få udnyttet muligheden for et pusterum.

Hold nemt øje med din krop i løbet af ferien

Mange begår en stor fejl ved ikke at holde øje med deres krop eller lytte til de forskellige signaler, som kroppen udsender, i løbet af rejsen.

Dette kan være noget så simpelt som at kigge sig selv i spejlet af og til, have badevægten med i bagagerummet eller strække kroppens muskler og led ud.

Dertil kan det ligeledes være en god idé at medbringe en blodtryksmåler, hvis det er noget, som du normalt anvender eller kunne tænke dig at anvende i hverdagen. Såfremt du ikke har en derhjemme, kan du blandt andet finde en Omron blodtryksmåler her.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *