Kan du holde varmen på skiferien?

Er du en mester på løjperne, og elsker du bare at suse ned over det smukke hvide sneunderlag? Så har du garanteret helt styr på, hvilke ski du skal have – men har du også styr på den gode varme skijakke?

Der er forskel på skiløbere – nogle tager det mere stille og roligt, mens andre virkelig giver den gas. Det har selvfølgelig en indflydelse på, hvilken jakke du vælger. Men læs med her under, så er du godt ” klædt på”, til at træffe det helt rigtige valg.

Vi tager udgangspunkt i:

  • Dunjakken
  • Forede skijakker
  • Skal-jakken.

Dunjakken – når det er rigtig koldt

Skiferie er skønt og sjovt. Men i sagens natur kan det også være ret koldt. Du kan risikere, at der er mange minusgrader, og så er det altså pludselig en del koldere end i Danmark. Derfor er det ikke sikkert, at din hjemlige vinterjakke kan holde dig varm, når du er på skiferie.

Derfor er et det en god ide at investere i en dunjakke. Dunjakken holder dig nemlig med sikkerhed varm, selv ved meget lave temperaturer. Ulempen er så omvendt, at du kan komme til at svede rigtig meget, når du virkelig knokler løs.

Men det er vel bedre end at gå og småfryse, for det kan hurtigt tage glæden ved at være af sted.

Og så lige et bonustip. Husk at vælge en dunjakke med vandtæt yderstof. Dunene har nemlig ikke godt af at blive våde. Og du kunne jo risikere at være et sted med tøsne.

Foret skijakke – til dig der er allround

Den forede skijakke er på mange måder det sikre valg.

Den opfylder med stor sandsynlighed de krav, du har til en god skijakke. Som med alle andre skijakker er der dog et par ting, du skal være opmærksom på.

Den forede jakke har det med ikke at være særlig ”åndbare”. For de fleste er det ikke et issue, men er du typen, som sveder meget, kan det blive et problem.

Varm sved, som du ikke kommer af med, kan nemlig blive til kold sved – og så kan du pludselig risikere at blive forkølet. Og det er jo ikke lige drømmen på en skiferie.

Skal-jakken giver dig mange fordele

Skal-jakken er blevet mere og mere populær på skiferierne. Det skyldes, at den imødekommer nogle vigtige elementer for dig som skiløber. Skal-jakken er nemlig både stærk, vandtæt, åndbar og let. Og så holder den sne, vind og vand ude.

Den har bare en enkelt ulempe. Den er ikke varm. Den gør en masse godt for dig, men varmen skal du altså få på en anden måde.

Heldigvis kan skal-jakken nemt kombineres med noget godt svedabsorberende skiundertøj og en skitrøje eller eventuelt en tynd dunjakke.

Hvor kan du så købe de gode skijakker?

Der er flere hjemmesider, som sælger skijakker og vinterjakker, men hvis du skal have et godt råd, så finder du mange forskellige vinterjakker her.

Føler du dig bedre klædt på nu til at træffe dit valg? Så siger vi bare ”god skiferie”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *