4 tips til at passe på huset mens du er ude at rejse

Vi elsker alle sammen at rejse, og vi ville nok alle gøre det så ofte, vi kunne. Ligegyldigt om man rejser indenrigs eller udenrigs, skal man dog altid planlægge én vigtig ting – hvordan passer man huset så længe? Det behøves dog ikke være så besværligt, og derfor har vi samlet 4 gode tips til, hvordan du passer dit hus, mens du nyder en tiltrængt ferie.

Naboen er din ven

Her kommer klassikeren. Hvis du har et godt forhold til din nabo så forhør dig hos ham. Behjælpelige naboer er en majoritet. Start med at pakke en delikat gavekurv eller find noget lækkert indretningsdekoration hos boligverden.dk og spørg så din nabo om hjælp. Måske behøves han kun at tømme postkassen hver morgen.

Hvis det er en længere tur, og du betror din nabo, kan du give ham jeres ekstranøgle. Så kan han vande planter udover at samle dagens aviser. Det hjælper også, at der er lidt aktivitet i huset, så mulige indbrudstyve ikke fatter mistanke om et tomt hus. Når du kommer hjem, kan du jo aftale med nabohusholdningen, at du altid står klar til plantevandinger og postkassetømning, når de engang planlægger rejse. Det må man kalde et godt naboskab!

Alarmsystem der virker

Hvis man af den ene eller anden grund ikke betror sin nabo opgaven – eller bare ikke har en – kan man installere et alarmsystem. Det hjælper ikke på de tørre planter, der mangler vand, men så er dit hus i det mindste sikret ved ulovlig indtrængen. Man kan købe et alarmsystem med videokamera, så man kan holde et vågent øje, hvis der skulle være mistænkelig aktivitet i jeres hus. Køb sådan ét online. Hvis det er helt galt med planterne, kan du altid høre noget familie ad, om de kan ”plantesitte” så længe.

Huspasning i familien

Og apropos familien. Her kommer nok det mest almindelige bud på huspasning. Man betror typisk sin egen familie, og de er da derfor også et oplagt bud. Har man en søster, forældre eller en svigerinde, der bor i nærheden, er denne mulighed oplagt. Er det noget familie, der passer på huset, kan det være, at de er lidt mere kærlige. Måske gør de også lidt ekstra, for at det stadig står skarpt, når I vender hjem fra jeres afslappende rejse.

Udlejning

Sidst men ikke mindst kommer her et profitabelt bud. Bor man i storbyerne, er denne mulighed måske lidt mere gængs. Nemlig at udleje sin lejlighed eller hus. I storbyerne ser man det lidt oftere, da dette er efterspurgt af både udenlandsturister og indenrigsmennesker på storbytur.

Gennem flere forskellige sider kan man udleje sin ejendom. Her er der både forsikring og garanti for, at man udlejer sit bo ud til pålidelige og ærlige mennesker. Man kan også vælge at udleje sin ejendom privat – for eksempel gennem sociale medier. Her skal man dog være OBS på, at man ikke kan garantere gæsternes pålidelighed. Man kan dog tage mange gode forholdsregler, hvorfor privat udlejning også er blevet særdeles populært, når man selv rejser på ferie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *