Elsker du at rejse? Så er disse hobbyer måske noget for dig

Elsker du at rejse? Og ærgrer du dig over, at der ikke er flere ferieuger på et år? Så er du bestemt ikke alene. Mange ville ønske, at man kunne rejse noget oftere, men man er typisk begrænset af både job og økonomi. Derfor har vi samlet adskillige hobbyer til dig, der har brug for en rejsependant.

Vandsport for vovehalse

Drømmer du også om den sædvanlige chartertur sydpå, hvor badning i det krystalklare hav er hverdagskost? Så er det en god idé at starte til vandsport. Her er der både mulighed for at lære undervandsdykning, afprøve surfing og udfordre balancen til stand-up paddling. Mulighederne er mange.

Fælles for dem alle er vandelementet, der nærmest kan give dig følelsen af at være på en sydens smukke strande. I sommerhalvåret nyder du godt af de danske strande, mens der i vinterhalvåret heldigvis gøres brug af en svømmehal. Vandsport hele året rundt – slet ikke dårligt! Skal det være ekstra fornøjeligt, kan du investere i et actionkamera og filme hele seancen. Find det kamera der passer til dig her.

Gastronomi for nybegyndere

Hvis du ligesom mange andre savner udenlandsk spise, er det en glimrende idé at melde dig på gastronomikurser. Her lærer du ikke kun at lave mad men at afprøve alle verdens kombinationer og smagssammensætninger.

Luk øjnene og forestil dig at du sidder på et Street Food marked i Thailand. Der findes forskellige kurser alt afhængig af kulinarisk niveau. Find det der passer til dig og udfordr dine udenlandske madevner.

Lær at binde knob som spejder

Sidst men ikke mindst kommer her et godt alternativ til den aktive ferie. Hvis du – ligesom mange andre – nyder godt af vandreture i de norske fjelde eller mountainbiketure i Harzen, skal du begynde til spejder.

Her dyrker du friluftslivet, der ovenikøbet forbereder dig til fremtidige ture. Du lærer at lave bål, snitte pinde og binde knob. Byg en bivuak, syng en fællessang og nyd den danske natur lidt endnu. Mangler du telt, en fleecetrøje eller andet spejdergrej, kan du med fordel finde inspiration på online shopping.

Tour De Danmark

Hvem siger egentlig, at rejsen skal gå til udlandet? Ingen! Derfor er denne hobby perfekt til dig, der egentlig bare drømmer om at komme hverdagen lidt på afstand. Køb en brugt campingvogn eller slæb teltet med rundt på campingferie i skønne Danmark. Det er lidt af en hobby i sig selv at bestræbe sig på at prøve alle Danmarks campingpladser.

Flere campingpladser kan benyttes året rundt, og ellers ligger der shelterpladser overalt i landet. Her er der som oftest adgang til toiletfaciliteter og en bålplads til de kolde aftener. Ejer du en udendørs grydesæt, kan du med fordel afprøve kræfter med dine kulinariske evner. Hvis I er en hel familie afsted på teltrejse i Danmark så sørg for at nyde naturen, stilheden og hinanden. Det er faktisk lige præcis det, som rejser i al sin enkelthed handler om – at skabe oplevelser og nyde et hverdagsafbræk. Derfor er hobbyer en genial pendant til rejsen. Den giver nemlig den samme fornemmelse af frihed og selvrealisering. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *