Holland: Et land med tulipaner og vindmøller

Holland er et populært turistmål på grund af sine tulipaner og vindmøller, men der er meget mere at se i dette lille land, end man umiddelbart tror. Holland ligger i det nordvestlige Europa og er kendt for sit flade landskab, sine kanaler og sin cykelkultur. Besøgende kan udforske den hollandske historie og kultur på de mange museer eller tage på en smuk gå- eller cykeltur gennem landskabet. Med så meget at se og gøre er Holland et fantastisk sted at besøge for rejsende i alle aldre.

10 ting du skal opleve i Holland

1. Besøg Amsterdam

Amsterdam er Hollands hovedstad og en af de mest populære turistdestinationer i Europa. Dens kanaler, museer og livlige natteliv gør den til et must for førstegangsbesøgende.

2. Se de blomstrende tulipaner

Holland er berømt for sine tulipaner, og der er ikke noget bedre tidspunkt at se dem på end om foråret. Det bedste sted at se tulipanerne er i Keukenhof Gardens, som har over syv millioner blomstrende blomster.

3. Gå på vindmølle-spotting

Holland har mange velbevarede vindmøller, der går tilbage til det 17. århundrede. Disse ikoniske bygninger kan findes over hele landet, men det bedste sted at se dem er i Zaanse Schans, en traditionel hollandsk landsby.

4. Cykel gennem landskabet

Holland er et fantastisk sted at udforske på cykel med sit flade landskab og omfattende netværk af cykelstier. Der er mange cykelruter at vælge imellem, så du kan vælge alt efter din kondition og dine interesser.

5. Prøv hollandsk ost

Hollandsk ost er verdensberømt, og der er mange forskellige typer, som du kan prøve. Gouda er den mest populære, men andre favoritter er Edam og cheddar. Du kan købe ost på markeder eller i specialbutikker i hele Holland.

6. Besøg en traditionel hollandsk træskomager

Klodser er en type traditionel hollandsk træsko, som stadig fremstilles i hånden i nogle dele af landet. Du kan se dem blive lavet hos en skomager og endda købe et par til at tage med hjem.

7. Tag på en sejltur gennem kanalerne i Amsterdam

Amsterdams kanaler er et af de mest ikoniske træk ved byen, så det er et must at tage på en bådtur, når du besøger byen. Der er mange forskellige selskaber, der tilbyder kanalrundfarter, så du kan vælge alt efter dit budget og dine præferencer.

8. Besøg Haag

Haag er hjemsted for den hollandske regering og hjemsted for mange vigtige institutioner, såsom Den Internationale Domstol. Men byen er også et besøg værd på grund af sine museer, parker og historiske bygninger.

9. Gå til et hollandsk marked

Markeder er en fantastisk måde at opleve den hollandske kultur og prøve traditionel mad på. Der er markeder i hele landet, men nogle af de mest populære markeder ligger i Amsterdam, Rotterdam og Utrecht.

10. Få mere at vide om den hollandske guldalder

Den hollandske guldalder var en periode med stor velstand og kulturelle præstationer i det 17. århundrede. Du kan lære om denne vigtige periode i den hollandske historie på museer som Rijksmuseum i Amsterdam.

Prøv også Sweet lemon te i Holland.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *