Adidas

Overvejer du at købe nogle Adidas Aktier? Så kan du læse mere om deres virksomhed herunder.

Adidas er et tysk firma, som specialiserer sig i sportstøj og sportsudstyr. Deres helt store triumf er deres fodboldstøvler, som de er geniale til at markedsføre, hvor de blandt andet laver kontrakter med de helt store fodboldspillere.

De er også rigtig godt i gang med indendørs sport, som basketball, indendørs fodbold, hockey og meget mere, hvor de ligeledes også får de helt store navne til at bære deres produkter.

Virksomheden Adidas blev grundlagt i 1849, af Adolf Dassler og hans bror, og har hovedkvarter i Tyskland. De omsatte for ca 160 mia. kr i 2021, til trods for der var forstyrrelser som Corona, og leveringsproblemer, dette gav en stigning på 15% sammenlignet med 2020. for 2022 forventer de et overskud på 1.3mia Euro, hvilket svarer til 9.671.077.00 danske kroner. Læg mærke til det er overskud, som de forventer, og ikke bare almindelig indtægter.

Adidas ejer blandt andet også firmaet Reebok, som specialiserer sig indenfor sko, og laver sko som sneakers. Inden Corona krisen kom, havde Adidas et lille håb om at de kunne sælge Reebok, da den del af virksomheden aldrig rigtig har fået den samme store succes, som Adidas har. Prisen for Reebok havde Adidas sat til 2.1mia euro, men der blev aldrig afsluttet en endelig handel, og Reebok er stadig på Adidas´ hænder. De har så valgt at lukke deres Sneakerfabrikker i USA og Tyskland, for i stedet at flytte dem til Asien, så de kunne bringe produktionen tættere på deres kunder, og der er ingen udsigter til at de vil flytte deres produktion tilbage til Europa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *